logboek

Cartagena bonita

Cartagena bonita

Cartagena is een bijzondere stad vol contrasten.
Enerzijds El Centro, de oude stad. Kilometerslange dikke brede stadsmuren, kanonnen, forten. Wereld erfgoed tegenwoordig. Gebouwd door de Spanjaarden in de 16e eeuw. Cartagena was de basis van het Spaanse Zuid Amerikaanse rijk. Binnen de stadsmuren smalle straatjes, lage gebouwen, balkonnetjes en bougainville. Monumentale panden, prachtige binnenplaatsen, kathedralen en kloosters. En zelfs een dikke stadsmuur onder water om de vijanden op afstand te houden. Wij moesten drie uur omvaren.
Anderzijds BocaGrande, het schiereiland aan de kust, en Manga. We wanen ons in Florida. Hoge gebouwen, speedboten, shoppings malls, beach life. De rijkdom straalt er van af.
En wij mogen er midden in liggen. De Armada geeft ons toestemming midden in deze stad te ankeren. De wolkenkrabbers aan de ene kant, de kathedraal aan de andere kant. We horen de Clock Tower slaan.
Na Cabo de Vela, Santa Marta, en Puerto Velo, is Cartagena een rijke aanvulling op ons Colombia. Druk toeterende taxi’s, files in de kleine straatjes, Zuid Europees temperament. Maar ook heerlijk eten, hippe kroegen, en aardige Colombianen. Een rijk leven. We geven Colombia een speciaal plekje in ons hart als we vertrekken.
We zullen weer moeten wennen aan de stilte, de zee en de wind. Op onze volgende bestemming is namelijk niets. Alleen palmen, stranden, baaien, een paar indianen en vissen. Op 350 eilandjes. Ook een contrast.
Next stop Kuna Yala, de San Blas eilanden, Panama.
Als het er maar niet te stil is…

Voor foto’s van Colombia klik hier