logboek

Down Under

Down Under

En dan gaat het allemaal heel snel. We zoeven langs de Australische kust naar het Zuiden. Tussen de fronten door. De wind vol uit het Noorden, of knal uit het Zuiden. Het een of het ander. De zon hoog aan de hemel. Niet voor niets heet het hier de ”Sunshine Coast”. Ook is er een UV-waarschuwing, in Down Under is er nog maar heel weinig ozon over…
Van Bundaberg, via Mooloolaba, Goldcoast, South Port en Port Macquarie, gaan we op weg naar Sydney. De ankerplekken nog mooier dan de namen klinken.

In South Port beleven we de Melbourne Cup, de jaarlijkse paardenraces. 24 raspaarden racen midden op de dag, voor een kleine 5 minuten. Het hele land plat. Zoals alle ”Aussies”- gokken we, in de kroeg. Willem op ”Curren-Mirotic” en Remco op ”Hartenell” – het lijkt klaverjassen wel. Hartenell haalt de derde plaats, en we winnen een deel van de pot! Gratis lunch en bier, midden op de dag:-)

Ons eigen raspaard, Tignanello, heeft het ook naar de zin. Met de stroom mee en voor de wind, sjezen we naar Sydney. Wow – wat zullen we dit missen, die heerlijke flow op het water, die prachtige sterrenhemels. We genieten.

Aan boord staat het leven ook niet stil. Remco kan beginnen aan een nieuwe baan in Amsterdam, en er lijken kopers voor de Tignanello, in Sydney.
Het gaat allemaal iets sneller dan we hadden gedacht. Maar we gaan met de stroom mee, het is bijna weer ”living in the fast lane”…

Wanneer we Sydney naderen begeleiden ruim 50 dolfijnen ons. En een paar walvissen om ons heen, slaan met hun staarten op het water, alsof ze applaudisseren dat we er zijn. Of niet willen dat we gaan.
Maar wat een mooi welkom, veilig thuis – zo voelt het. Konden we nog maar even blijven dobberen…

Tignanello ”Down Under”.
En Willem en Remco, al bijna weer ”on the way up” – naar Amsterdam…

Gelukkig blijven de walvissen en de dolfijnen de Tignanello gezelschap houden. En Willem ook nog even. Maar wat zullen we de boot straks missen…
Onze pet af voor ons schip, dat ons na 20.000 mijl, aan de andere kant van de wereld, weer veilig aan land heeft gebracht.

Wat ons betreft gaat de Melbourne Cup voor 2016 – naar ons raspaard Tignanello.

Voor foto’s Australie klik hier