Over ons

Foto: Linette Raven

Wie zijn die jongens op die boot?

Willem Smit en Remco Kobus zijn de vaste crew aan boord van de Tignanello. Al 20 jaar varen we samen op de mooiste plekken. Willem is als zeiler geboren (in bezit van groot vaarbewijs, Marcom A en B, CWO-4, etc.), de afgelopen 25 jaar actief in het verzorgen van mooie zeilvakanties. Naast Nederland, waren Griekenland, Kroatië, Turkije en de Carieb het zeildomein. Remco maakt, naast zijn werkzaamheden als televisieproducent, zo veel mogelijk tijd vrij voor mooie tochten. Samen maakten we vanuit de Carieb de oversteek naar Europa, Willem stak al eerder de Noord-Atlantische Oceaan over.
We varen met verschillende schepen in bijzondere gebieden. Van een valk in Friesland tot een 25-meter zeiljacht in Azië. In Amsterdam door de grachten met onze stalen werkboot de Stern, en de laatste jaren zeilen we op de Noordzee met de Tignanello (een X-yacht 442).

En nu breiden we onze horizon uit met het ‘’sailing the world’’ avontuur. Met de Tignanello varen we regelmatig  mooie trajecten. Wil je ook je horizon verbreden of heb je vragen over onze tochten, neem contact met ons op via sy.tignanello@gmail.com.